معرفی PostgreSQL:
PostgreSQL یک بانک اطلاعاتی بسیار قوی در میان بانکهای اطلاعاتی رابطه ای است. برای کسانی که دنبال سیستم های Enterprise هستند PostgreSQL بسیار مناسب است.
این بانک اطلاعاتی یکی از شاهکارهای دانشگاه Berkeley آمریکا است که از 30 سال پیش تا کنون به صورت فعال در حال توسعه و پشتیبانی است.
ویژگی ها PostgreSQL:
از ویژگی های این بانک اطلاعاتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- قابلیت اجرا در سیستم عامل های مختلف:
PostgreSQL یک نرم افزارCross-Platform است که قابلیت استفاده در انواع سیستم عاملهای Windows، تمامی Linuxها، FreeBSD و (OS)Mac را فراهم کرده است. علاوه بر این یک نرم افزار کاملا رایگان و متن باز است.
2-نصب آسانPostgreSQL :
این نرم افزار با فایل نصبی کم حجم (280 مگابایت )، نسبت به سایر بانک های اطلاعاتی فرآیند نصب بسیار راحتی دارد. نصب Silent آن نیز بسیار ساده است.
نصب Silent (نصب بدون رابط کاربری) در PostgreSQL:
در طراحی برنامه های کاربردی تحت ویندوز لازم است که بانک اطلاعاتی در هنگام نصب برنامه بدون دخالت کاربر، نصب گردد. برخی از برنامه ها از جمله PostgreSQL این قابلیت را فراهم کرده است که با اضافه کردن چند پارامتر به فایل اجرایی نصب می توان این کار را به راحتی انجام داد.
3-پشتیبانی از چندین زبان برنامه نویسی جهت توسعه Stored Procedure توابع
جالب است بدانید، علاوه بر زبان مخصوص خود PostgreSQL که برای طراحی توابع و functionها مورد استفاده قرار میگیرد، این بانک اطلاعاتی از زبانهای Python و Perl و چند زبان دیگر نیز پشتیبانی می کند. اخیرا در مقاله ای آمده بوده که زبان بی نظیر Rust نیز به این لیست اضافه شد. البته باید در نظر داشت که برای استفاده از هر کدام از زبان های مورد نظر، باید افزونه مربوط به آن را نیز نصب کرد.
4-پشتیبانی از داده های Spatial یا داده های مکانی
این قابلیت توسط افزونه ای تحت عنوان PostGIS امکان پذیر شده است. PostGIS به صورت یک فایل نصبی است و توسط کاربر بایستی نصب گردد که مجموعه کاملی از توابع کاربردی GIS را در اختیار کاربر قرار میدهد. شاید به نظر برسد که SQL Server و MySQL نیز ویژگی کار با داده ها مکانی را دارد اما نکته اینجا است که کتابخانه PostGIS بسیار کاملتر و مرسوم تر است. در نرم افزارهای GIS مانند ArcGIS و QGIS که مدیریت داده های مکانی را به کاربران میدهند، PostGIS یکی از گزینه های اصلی در منبع داده های مکانی است. اما ردپایی از SQL Server و MySQL در این نرم افزارها دیده نمی شود. پس با این تفاسیر، استفاده از PostGIS به عنوان بانک اطلاعاتی مکانی بسیار منطقی تر است.
دیدگاهها بسته شده است